Укупно приказа странице

понедељак, 7. децембар 2015.

Prevođenje diploma i dodataka diplomi sa fakulteta za nostrifikaciju -ENIC/NARIC

Posle dugo vremena proces nostrifikacija diploma je pojednostavljen. Nema više komplikovane, skupocene i nejasne procedure podnošenja zahteva i višegodišnjeg iščekivanja odluke i rezultata nostrifikacije.

Ministarstvo prosvete je od nedavno uspostavilo Centar za nostrifikaciju ENIC/NARIC (http://www.mpn.gov.rs/enicnaric-srbija/) gde možete na jasan i transparentan, a pre svega brz način izvršiti priznavanje inostranih visokoškolskih isprava i priznavanje u svrhu zapošljavanja.

Nostrifikacija u četiri jednostavna koraka


1) Popunite formular (http://enicnaric.mpn.gov.rs/) pri čemu ćete odabrati termin za zakazivanje.

2) Prikupite potrebnu dokumentaciju (uz overeni prevod diploma i dodatka diplome (ukoliko dodatak postoji)). Spisak potrebne dokumentacije se nalazi ovde: http://goo.gl/s7GCIp

3) Uplatite taksu za profesionalno priznavanje stranih isprava u iznosu od 3500 dinara (http://goo.gl/iQqkxZ) 

4) Prijem dokumentacije vrši se po principu zakazivanja: Ivana Knežević, ENIC/NARIC Srbija, Nemanjina 22-26, 11000 Beograd, V sprat (krilo B), kancelarija 5, Kontakt telefon: 011/21 20 772, e-mail: ivana.knezevic@mpn.gov.rs

Nostrifikacija diplome u Srbiji - prevođenje na srpski jezik


Sama procedura traje najviše 90 dana, a vrši je komisija sastavljena od ocenjivača sa tri različita univerziteta, Komisiju formira ministar, a po potrebi može da se obrati Komisiji za akreditaciju i centru u nekoj zemlji u okruženju. U postupku priznavanja diplome predviđeno je da se proveri da li je akreditovan fakultet i studijski program. Ukoliko se prizna diploma, a nema je u listi zvanja, to zvanje će automatski biti uvršteno u listu.

Ja kao sudski tumač za engleski jezik u Novom Sadu ću vam prevesti sve potrebne dokumente za nostrifikaciju u skladu sa visokim standardima za prevođenje. Budite sigurni da će svi dokumenti biti pažljivo prevedeni, a nakon toga detaljno provereni i usklađeni.

Pratite blog Sudskog tumača za engleski jezik i pročitajte sve ono što vas može interesovati o prevodu, prevođenju, administrativnom procesu u vezi sa prevođenjem, kao i vedrijoj strani prevoda.

Za više informacija o prevodu na engleski jezik sa overom pečatom sudskog tumača posetite www.SudskiTumacNS.com ili jednostavno pozovite 063/629-641.

Нема коментара:

Постави коментар